Startsida / Home Presentation Japansk Spets Huvudgalleri Japansk Spets Chihuahua

Huvudgalleri Chihuahua

Tysk Spets Kleinspitz / Mittelspitz Huvudgalleri Tysk Spets Kleinspitz / Mittelspitz
Championhundar

Valpar till salu

 
PRESENTATION ( English in the end of this page)

Kontaktuppgifter

telefon: 036-37 90 67

mobil: 070-415 06 29

e-mail: kullhagas@telia.com

Här hittar du oss på Facebook

 

 

Kullhagas Kennel föder upp Japansk Spets, Tysk Spets Kleinspitz / Mittelspitz och Chihuahua. Här växer Din valp upp.

På Kullhagas Kennel åktränas ALLA valpar.

( Raspresentation av Japansk Spets hittar Du längre ner på denna sida. )

 

Kullhagas Kennel startade 1991.Kullhagas Kennel drivs idag av Lars-Göran Granberg som är uppväxt med Labrador. Har även fött upp Cavalier King Charles Spaniel och Shetland Sheepdog. Lars-Göran har genomgått utbildning för ID-märkning av hund på Statens Lantbruksuniversitet SLU i Uppsala. Är av SKK godkänd ID-märkare med chip.Lars-Göran har även tidigare under mer än 10 år arbetat som ombud för 2 olika försäkringsbolag.

För att bredda avelsmaterialet har Kullhagas genom åren importerat många hundar uppfödda i Australien, Belgien, Canada, Danmark, England, Finland, Holland, Japan, Norge och USA.

Kullhagas har exporterat hundar till Bahamas, Danmark, Finland, Holland, Norge och USA.

Kullhagas Kennel har haft förmånen att leverera hund till hundförare i Norska landslaget. Har även fått leverera hund till personer med bland annat cp-skada, autism, cancer, hjärnskada med mera. Detta har skett i samarbete med olika parter och har lett till mycket positiva resultat för hundägaren och den närmaste omgivningen.Vi har sålt mer än 50 st Japanska Spetsar till familjer med allergi och de har kunnat uppleva lyckan med att ha hund

 


Att köpa hund från Kullhagas Kennel innebär följande:

1. Vi praktiserar handpenning enligt 37§ konsumentköplagen enligt SKK:s avtal punkt 2. (Om köparen avbeställer ej levererad hund återbetalas ej handpenningen.)

2. En garanti i 3 år mot dolda fel.

3. Valpen kontakttränas mellan 6 - 8 veckor.

4. Valpen har påbörjat sin koppelträning vid leverans.

5. Valpen är tränad i flock/rangordning.

6. Valpen är åktränad och har påbörjat sin rumsrenhetsträning.

7. Givetvis är valpen registrerad, id-märkt, avmaskad, vaccinerad och veterinärbesiktigad vid leveransen.

8. Att valpen tränats att vara ensam under kortare perioder tycker vi är en självklarhet i sin trygga miljö.

9. Naturligtvis står vi till förfogande för råd och hjälp under hundens levnadstid.

10. Kullhagas Kennel är registrerad hos Svenska Kennelklubben och FCI. Godkänd av Miljö- och Hälsoskyddsnämnden samt Länsstyrelsen. Samtliga oanmälda besiktningar av kennel och hundar har under alla år varit utan anmärkning. Dessutom redovisar kenneln moms och säljer inga hundar svart.


Så om Du en reahund vill köpa

får Du en annan kennel dig söka.

Att Vi en kundkrets fått

som kvalité vill ha

det tycker vi är mycket bra.

VÄND DIG MED FÖRTROENDE TILL

KULLHAGAS KENNEL.

Lars-Göran Granberg

Djurhallavägen 3

564 36 BANKERYD

Tel: 036- 37 90 67

Mobil: 070-415 06 29

e-mail: kullhagas@telia.com


RASPRESENTATION

JAPANSK SPETS - en hund med många fördelar! Vit, mjuk, glad och jättegullig!

Det finns många superlativer som beskriver den Japanska Spetsen. Fördelarna är många. Det är "mycket hund" i ett behändigt format. Jappen är fysiskt stark och är en frisk och sund hundras utan bekämpningsprogram.

Den har ett mycket attraktivt utseende. Mörka ögon och en svart nos som effektfullt kontrasterar den kritvita långa fluffiga pälsen. Pälsen är lättskött trots sin yvighet, eller snarare tack vare den. Många har förundrats över jappens förmåga att behålla sin renhet trots lek i regn och rusk. Pälsen trimmas inte. Däremot bör man klippa bort pälsen under tassarna. Sköter pälsen gör man genom att borsta igenom den 1 - 2 gånger per vecka med en karda. Fäller gör den cirka 2 gånger per år. Då kan det vara lämpligt att bada den och att borsta ur pälsen. Pälsen skall ej gnuggas vid badning. Bada den gör man vid behov. (Varannan månad eller då Du tycker den är smutsig.) Det kan vara bra att blåsa den delvis torr med en fön. Det går även bra att låta den självtorka.

Jappen är en mycket pigg och glad hund. Den är kramgo och mjuk, men har ändå en fast kärna. Som hundras är den mycket intelligent och har lätt för att lära, både bra och dåliga saker. Det är Du som redan vid valpens ankomst vid 8 veckors ålder börjar lära den vad den får göra och inte göra. Jappen är vanligtvis ingen "mesig" hund, utan behöver fast hand och konsekvesns men massor av kärlek. Detta i kombination gör Din jappe till vad många anser vara "världens mysigaste hund".

Japansk Spets är mycket tillgiven sin familj och älskar att vara med och kolla vad som händer. Den älskar hela familjen men kan ge sin största kärlek till den i familjen som arbetar mest med dess fostran. Denna kärlek till sin familj kan man dra nytta av om man är intresserad av att träna lydnad, agility med mera som passar en jappe alldeles utmärkt.

På Kullhagas Kennel får valparna tidigt lära sig att umgås med barn och vuxna på ett naturligt sätt. Detta gör att valpen älskar barn när den flyttar härifrån. Har man barn är det viktigt att både valp och barn får visa ömsesidig respekt för varandra och att valpen måste få lugn och ro. Gör man detta så har man en jappe som älskar barnen i familjen och även barnens kompisar.

Jappen har lätt att komma överens med andra djur om de tidigt får komma i kontakt med dessa. Jappen umgås med andra människor på ett naturligt sätt om de sett att husse och matte välkomnat dem.

Jappen är en utpräglad sällskapshund. Man kan träna sin jappe att låta den använda sin nos till att söka och spåra. Det finns jappar som tycker mycket om att apportera och det finns de som även tycker om att valla. Möjligheterna att göra roliga saker med sin jappe är alltså stora. Den är med på det mesta som matte och husse tycker är kul. Japansk Spets är en liten hund med alla den stora hundens fördelar. En härlig hund för de allra flesta människor.

Den hänger med uti skog och mark men anpassar sig lika lätt till den familj som inte springer elljusspåret eller har ett aktivt friluftsliv. Alla hundar har dock rätt till att få uppleva lukter som inte bara finns i det egna kvarteret. Som köpare av hund på Kullhagas Kennel blir Du tillfrågad om hur familjesituation, fritid, arbete med mera ser ut för att rätt valp ska kunna väljas ut som passar så bra som möjligt in i just Din familjesituation. Därför finns det jappar som är lämpliga för såväl den lugna pensionären som den aktiva idrottsutövaren.

Japansk Spets är inte en inhemsk ras i Japan. Man kan inte klart säga hur rasen skapats. Man tror att den kommit till genom korsningar mellan olika spetsraser som under 1920-talet importerades till Japan från så vitt skilda ställen som USA, Ryssland och Kanada. Genom efterforskningar i rasens ursprung finns starka kopplingar till den stora tyska vita spetsen. Även temperamentsmässigt påminner de om varandra.

I standarden för Japansk Spets FCI klassifikation Grupp 5 sektion 4 skriver man att den Japanska Spetsen anses härstamma från den stora vita tyska spetsen som infördes till Japan via Sibirien och nordöstra Kina. Rasen ställdes ut i Japan första gången i Tokyo 1921. 1925 importerades två par vita spetsar från Kanada och fram till 1936 skedde import från Kanada, USA, Australien och Kina. Till slut korsades deras avkomma för att uppnå en bättre ras. 1948 fastställde den Japanska kennelklubben en rasstandard som fortfarande gäller.

1973 kom de första exemplaren till Sverige. 1976 hade 15 hundar importerats till Sverige. Idag registreras ca 200 valpar per år i Sverige.

Mankhöjden är 30 - 38 cm ( tik något mindre ). Förhållandet mellan mankhöjd och längd bör vara 10 - 11. Detta betyder att rasen är lätt rektangulär. Spetshuvudet utan tendens till dvärghundsprägel. Öronen skall vara små, högt ansatta och inte för brett placerade. Pigment på nos, ögonlocksränder och läppar ska vara svarta. Pälsen är dubbel, med rakt sittande täckhår och mjuk och tät underull. Ansiktet, öronen, frambenens framsidor och bakbenen nedanför hasen skall ha kort hår. Kroppen i övrigt är försedd med riklig, lång päls i gnistrande vit färg.


INFORMATION IN ENGLISH

Kennel Kullhaga is very successful and well known breeder of Japanese Spitz. ( We also breed Chihuahua.)

We have imported dogs breeded in 8 different countries.

We have exported dogs to 6 different countries.

We look forward to hear from you soon.

Please contact us:

Kullhagas Kennel AB

Lars-Göran Granberg

Djurhallavägen 3

S-564 36 BANKERYD

SWEDEN

Tel: +46 36 37 90 67

Mobil: +46 70 415 06 29

e-mail: kullhagas@telia.com

© Copyright 2003-2020 Kullhagas Kennel AB

 

    Huvudgalleri Japansk Spets Huvudgalleri Chihuahua

Huvudgalleri Tysk Spets Kleinspitz / Mittelspitz

Bilder på Kullhagas Chihuahuakullar


[ Try right-clicking the image and then the text link below ]

Text Link

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source

[ Try right-clicking the image and then the text link below ]

Text Link

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source