Därför ska du försäkra din hund

Att ha en hund är fantastiskt men det innebär också ett stort ansvar. Du är den som ska se till att hunden mår bra och får det den behöver. När du köper en hund är det viktigt att hitta en bra hundförsäkring för att vara trygg med att du kan ge din hund vård om det skulle behövas. Det finns en rad olika fördelar med att ha en hundförsäkring. Bland annat har du skyddat din egen privatekonomi. Veterinärvård kan snabbt bli dyrt om din hund har skadat sig allvarligt och behöver en operation. Om du inte har en hundförsäkring och inte har råd att betala kan du bli tvingad att avliva din kära hund.

Välj rätt hundförsäkring

När du ska välja hundförsäkring är det viktigt att hitta en bra sådan som passar dig och din hunds behov. Läs alltid igenom försäkringsvillkoren för att inte få någon obehaglig överraskning när krisen är ett faktum. Det finns olika summor som du kan välja i försäkringen för veterinärvård. Det är den summan som försäkringen täcker för olyckor och sjukdom per år. Du kan ha en försäkring som har veterinärvård på 30 000 kronor eller upp till 150 000 kronor. Det går även att ha en livförsäkring i hundförsäkringen. Du får då pengar om din hund skulle dö till följd av en skada eller sjukdom. Självrisken är också något som du kan reglera när du väljer hundförsäkring.

Den bästa försäkringen är att hunden är frisk

Den bästa försäkringen är dock att försöka jobba förebyggande och hålla din hund vid en god hälsa. Det finns hundförsäkringar som belönar försäkringstagare som har friska djur. Det kan vara en fördel att välja en försäkring som erbjuder videosamtal med en veterinär. Tänk på att teckna en hundförsäkring direkt när du har köpt hunden och kommit hem.

Relaterade inlägg