Hundar kräver en del tid

Funderar du på att skaffa ett husdjur är det viktigt att du har tid till det. En katt är rätt självständig och kräver egentligen inte så mycket. En hund däremot kräver en hel del. Den behöver rastas regelbundet och kan behöva en hel del pälsvård. Men det är inte det enda. Är du intresserad av att skaffa hund måste du tänka efter noga på om du verkligen har tid till den.

Promenader

En sak som kommer ta en hel del tid är att gå promenader med din hund. Det räcker nämligen inte att endast gå kortare sträckor, alltså fem minuter ett par gånger om dagen. De allra flesta hundar behöver en längre promenad minst en gång varje dag. En skogspromenad är dessutom ett stort plus, eller någonstans där den kan springa runt utan koppel. Att gå på skogspromenad ger hunden dessutom möjligheten att träna på hålla koll på området, om var den befinner sig.

Pälsvård

Vissa hundraser behöver mer pälsvård jämfört med andra. Du bör tänka på att de flesta raser kräver någon typ av vård för pälsen. Dock kräver korthåriga hundraser inte lika mycket som långhåriga. De kanske kräver att du borstar den då och då. Men för hundar med längre päls kan du behöva borsta den varje dag.

Mys med hunden

En sak du bör se till att göra då och då är att mysa med din hund, och se till att spendera tid med den förutom när det är dags för träning. Det kan innebära att du sitter med hunden i soffan och bara slappnar av och helt enkelt låter hunden ligger vid dig. Du kan även spendera tid med hunden genom att leka med den.

Träningen

Träningen är en viktig del av att äga en hund. Det kan också ta en del tid, speciellt med tanke på att du bör träna hunden regelbundet. Träningen är inte samma sak som att umgås med den och gå på promenader. Det är istället ett sätt för att se till att hunden mår mentalt bra. Dock kan träningen ske både hemma och utanför hemmet, i samband med att ni går på promenad eller liknande. Så länge du ser till att hunden tränas några timmar varje vecka kommer den må bättre än om du skippar träningen.

Relaterade inlägg