Allt om hundar – och sand till hundens kattkompis!

Det finns flera familjer som består av både människa, hund och katt – men det är inte alltid som katten vill gå ut och göra sina behov, speciellt inte i smällkalla vintern. För det mesta behövs det en kattlåda inomhus och då är det viktigt att välja rätt sand.

Vad är rätt kattsand?

Det finns många olika sorters kattsand – alla sorter fungerar men de luktar olika mycket. Självklart är det en smaksak vilken kattsand man väljer. Ibland föredrar man att ställa lådan på verandan eller ett utrymme nära ytterdörren och kanske har en något billigare kattsand. Det kan vara sand, strö eller papperspellets. Alla dessa suger upp urin och bajs mycket bra – men det finns en hake och det är doften. Den som betalar lite mera för kattsand slipper oftast dålig lukt. Tinybuddy är en supertrevlig butik som säljer flera sorters kattsand online, de har också ett utmärkt sortiment för hundar om du vill tillgodose hela din familj på samma ställe.

Tinybuddy säljer doftfritt eller parfymerat

Det finns kattsand som du inte känner någon lukt från även om din katt både kissar och bajsar, så länge den krafsar över ordentligt förstås. Men Tinybuddy har även parfymerade sorter som doftar gott, exempelvis Everclean lavender. När du häller upp sanden i lådan sprids en spröd, vacker doft av lavendel, och doften försvinner inte för att katten kissar i sanden. Den har en odörförstörande egenskap i form av aktivt kol och den dammar inte heller utan bildar klumpar. Det går heller inte åt så mycket sand då den håller sig frisk och fräsch länge. Det finns också utmärkta märken som Monster, Four Friends och Ecolife.

Ecolife är ett naturligt och biologiskt nedbrytbart kattströ som också bildar klumpar. Det är gjort på en mix av vete och majs som är mjukt för kattassar och väldigt lätt att krafsa i. Det fina med Ecolife är att det är helt fritt från onaturliga/kemiska tillsatser. Du kan välja kvalitetssand på Tinybuddy.

Håll kattlådan ren

Katter har bestämda åsikter och det bästa är att rensa kattlådan minst en gång per dag, det är enkelt att göra det när man passerar lådan – om man gör det ofta blir det väldigt enkelt och tar en minut som mest. Ibland vill katten inte ha tassarna i fukt och bestämmer sig kanske att inte använda lådan om den inte är ren – precis som människor som inte vill sätta sig på en kladdig toasits. Använd inte stickiga dofter som citron eller rengöringsmedel, detta går inte hem hos katter.

Se till att sanden i lådan är torr.

Tinybuddys sortiment fungerar

Tinybuddy har inte det största sortimentet, men det bästa. Här finns noggrant utvalda och fungerande märken, det vill säga oavsett vilken kattsand du väljer kommer den att fungera bra. Priset är också bra. Tinybuddy startade för sex år sedan med målet att vara lite annorlunda, att välja ut bra produkter som fungerar och att serva både hundar och katter. Man söker upp bra produkter för att kunna erbjuda dem till sina kunder, och man svarar gärna på frågor. Lagret ligger i Mellansverige, närmare bestämt Gävle, och det går bra att komma förbi även om beställningen skett online.

Relaterade inlägg