När du äger en hund finns det alltid saker som du behöver skaffa till din bästa vän. Det kan handla om hundleksaker, koppel, halsband eller sele. En hund behöver dessutom få rätt mat beroende på vilken hundras eller typ av hund du äger. Rätt mat ger din hund den näring och energi som hunden behöver. Men en hund kan behöva ytterligare hjälpmedel för att skydda sin hälsa och klara vardagen.

Hundtrappor och hundramper

För en hund som har svårt att ta sig runt kan en hundtrappa eller hundramp vara precis rätt hjälpmedel. En hundtrappa är bra för äldre hundar men också ett perfekt hjälpmedel för mindre hundar. Syftet med en hundtrappa är att hjälpa hunden undvika onödiga belastningar på lederna genom hopp. Även för valpar är en ramp eller hundtrappa nyttig eftersom valpens kropp är känslig för skador under sin utveckling. Syftet med en hundtrappa eller ramp är att hunden inte ska behöva hoppa för att ta sig in i en bil eller ta sig upp och ner från en soffa.

Ett praktiskt hjälpmedel

Hundtrappor är ett mycket bra hjälpmedel för äldre hundar som lider av ledproblem eller problem med ryggen. Även mindre hundar har nytta av en hundtrappa så att de kan ta sig upp och ner från en soffa eller säng utan risk för skador. En hundramp fungerar mycket bra för äldre hundar samt hundar med funktionshinder att själva ta kunna sig in och ut från en bil utan att behöva hoppa och därmed riskera skador. När du letar efter en bra hundtrappa eller hundramp för din hund erbjuder Zoo.se ett brett sortiment i olika prisklasser. Zoo.se har ett urval av marknadens bästa hundtrappor som passar för alla tillfällen och behov. Du kan välja bland flera typer av hundtrappor i olika material och funktioner som exempelvis en hopfällbar och justerbar hundtrappa i aluminium, hundtrappa i skummaterial med textilöverdrag eller ställbar hundtrappa av lackad MDF med filtbeklädda trappsteg. Zoo.se erbjuder även ett brett urval av praktiska hundramper i olika material varav flera kan fällas ihop.

Välja rätt

Att välja rätt hundtrappa eller ramp beror på hur den ska användas, om din hund har någon form av besvär, ålder samt om du har en stor eller liten hund. För en äldre hund samt hundar som lider av ledbesvär kan en ramp vara ett bättre val om du märkt att hunden har svårt att ta sig upp och ner för trappor.

En hundtrappa är däremot ett utmärkt val för små hundar och kommer att skydda deras leder genom att den minskar antal hopp hunden gör dagligen.

Trappor eller ramper bör undvikas inomhus för lekfulla hundar som är fulla av energi. När hunden leker, busar, glider och klättrar upp och ner för trappan eller rampen kan de dra på sig skador på ledbanden.

Många anser att hundtrappan är mer praktisk att använda eftersom den inte tar mycket plats och kan lämnas i vardagsrummet utan att vara i vägen. Dessutom är en hundtrappa lätt att flytta runt. Ramper är starka och är lättare för hundar som har problem med lederna samt ett utmärkt alternativ för små hundraser med små steg.

Relaterade inlägg