Det finns flera roliga utomhusaktiviteter du kan göra tillsammans med hunden. Hundägare som inte är jätteaktiva brukar endast ta med hunden på promenader ett antal gånger om dagen, och inget annat. Många hundar skulle dock må ännu bättre med fler aktiviteter och att vara utomhus vid fler tillfällen.

Gå på vandringar

Oavsett vilken tid om året kan det vara trevligt att gå på vandringar. Det finns flera fantastiska vandringsleder där du kan ta med din hund. Du behöver dessutom inte ta med dig jättemycket packning, speciellt om du endast är borta över dagen. Allt du behöver är sköna och bekväma fritidsbyxor, jacka, vatten och lite utrustning till hunden. Vandrar du på sommaren behöver du kanske inte fritidsbyxor, det kan bli väldigt varmt.

Genom att gå på vandringar regelbundet kommer du hålla både dig själv och hunden i form. Hunden kommer även stimuleras mentalt ifall du väljer olika vandringsled och inte endast samma hela tiden. Känner du dig osäker på var det finns vandringsleder kan du kontakta turistbyrån i området. De har ofta tips på var du kan vandra.

Simma med hunden

Känner du dig uttråkad under de varmaste sommardagarna kan du ta med din hund på simtur. Det är inte bara roligt utan hjälper även att träna din hund på ett väldigt skonsamt sätt. Det är dock viktigt att du först tar reda på ifall din hund kommer känna sig bekväm i vattnet. Vissa hundraser trivs jättebra i vattnet medan andra känner sig mer osäkra.

Ifall du måste introducera hunden till vattnet är det viktigt att du tar det lugnt och ser till att det blir en mer positiv upplevelse. Ett tips är att du ger hunden en liten flytväst i början. Den ger hunden extra stöd vilket är bra ifall du är osäker på hur stark simmare huden är.

Camping

Vill du prova på en lite längre utomhusaktivitet kan du åka på camping med hunden. Detta är bäst under de varmare månaderna, eller tidig höst. Börja dock med att sätta upp tält i trädgården och se ifall din hund är bekväm med detta. Du kan sedan hitta på olika aktiviteter som ni utför under dagarna.

Relaterade inlägg