Hundanpassa trädgården – så gör du!

Oavsett vilken tid det är på året är det viktigt att din hund får komma ut och njuta av den friska luften. Detta är extra uppskattat under vår- och sommarmånaderna, såväl som under tidig höst. Även om ni går många promenader varje dag kan det också vara skönt att ligga och slappa i trädgården, men för att trädgården ska vara säker för din hund behöver den också hundanpassas.

Naturligtvis behöver du inte inreda trädgården enbart efter din hund, men det är fortfarande viktigt att se till att din hund är trygg i trädgården och att den har tillgång till det den behöver, speciellt om den ska vistas ute längre stunder. Det kan t.ex. handla om fri tillgång till vatten och skugga, men det handlar också om att eliminera växter och annat grönt som kan vara farliga om hunden får i sig dem.

Så gör du trädgården säker för din hund

Det finns flera saker som du kan göra för att skapa en trygg trädgård till din hund. Här nedan listar vi våra bästa tips!

1. Skugga och vila

Din hund ska kunna söka skydd i skuggan om solen blir alldeles för varm. Här rekommenderar vi att du satsar på en fin hundkoja från Kellfri.se och ställer på en redan skuggig plats i trädgården. Hundkojan från Kellfri.se är inte bara riktigt snygg och prisvärd, utan den gör det också möjligt för din hund att gå undan från stökiga och stimmiga barn eller för att svalka sig en stund från hettan.

2. Kontrollera växtligheten

I en trädgård kan det växa alla möjliga typer av växter som din hund gärna intresserar sig för. Det innebär dock inte att alla är säkra och därför bör du alltid kontrollera vad som växer utanför just ditt fönster. På internet kan du hitta kompletta listor på de vanligaste växterna som folk har i trädgården och huruvida de är farliga för din hund eller inte. Kom ihåg att många egenplanterade blommor också kan vara farliga.

3. Låt hunden sysselsätta sig själv

Genom att bygga en fin och rolig agilitybana i trädgården kan din hund sysselsätta sig själv. Naturligtvis kan du också träna tillsammans med din hund om så önskas, men många hundar kan tycka att det är kul att utforska på egen hand. Banan behöver inte vara speciellt avancerad, utan du kan enkelt hitta massor med material i din källare eller i förrådet. Varför inte bygga en slalombana med hjälp av egentäljda pinnar?

Relaterade inlägg