Hund med aggressivt beteende

Det händer ibland att hundar visar ett mer aggressivt beteende. Detta anses många gånger som en stor nackdel. Gäller det däremot vakthundar kan ett aggressivt beteende vara lite mer uppskattat, i alla fall när den ”jobbar”.

Hur visar hunden aggressivitet?

En aggressiv hund kan visa det på några olika sätt. Många gånger håller den svansen rakt upp eller viftar lite med den. Tänderna syns och hunden morrar, eller skäller. Skulle du inte lyssna på varningen kan det hända att hunden biter.

Ifall hunden biter

Skulle en hund gett en varning som du missat, eller inte lyssnat på, kan hunden bita som ett sätt att försvara sig. Detta kan leda till flera problem. Skulle polisen ringas kan det leda till att de skjuter den aggressiva hunden ifall de inte hittar någon annan utväg. Skulle hunden bitit någons husdjur eller en person kan det leda till att hunden blir omplacerad, att den ska avlivas, eller att den alltid måste bära munkorg när den är ute. Aggressiva hundar kan vara väldigt farliga, speciellt om du inte är van vid hundar. Då bör du undvika att ta dig an en hund som varit aggressiv tidigare.

Relaterade inlägg