När snön smälter bort och solens strålar värmer är det många som vill spendera lite extra tid utomhus. Det gäller inte minst hundägare som nu kan ta långa och sköna promenader utan att frysa fingrarna och tårna av sig. När snön smälter bort kommer dock inte bara hundbajs fram, utan det finns även många andra faror som kan ge hunden sjukdomar och förgiftning.

Under sommarhalvåret är det främst droger, tobak och gamla matrester som är de största farorna för hunden. Många väljer att handla sitt snus på nettotobak online, som erbjuder snabba leveranser och ett stort utbud av snus med olika smaker, styrka och från olika varumärken. Om du snusar eller använder tobak är det dock mycket viktigt att du inte slänger dina rester i naturen, eftersom det kan orsaka stora problem för våra fyrbenta vänner.

Tydliga tecken på förgiftning

Oavsett om din hund har blivit förgiftad av nikotin, droger eller gamla matrester är symptomen oftast lika. Utgången kan dock vara mer allvarlig om det är droger och tabletter din hund har fått i sig, jämfört med ett gammalt äpple. Vid en förgiftning är det hundens nervsystem som är påverkat, samtidigt som hunden kan vara illamående, kräkas och ha diarré. En överdriven salivproduktion och vinglighet är också mycket vanligt förekommande.

Så undviker du förgiftning hos hunden

Att undvika att hunden får i sig giftiga föremål är inte alltid det lättaste och det finns ingen 100 % lösning. Här gäller det bara att du som hundägare är uppmärksam. Det kan också vara bra att undvika parker där du vet att många människor vistas, t.ex. ungdomar eller människor som dricker alkohol.

Relaterade inlägg